Prvo oglašavanje Moamera Kasumovića nakon presude
Moamer Kasumović, Foto: Z. Milutinovic/ATAImages

pogledajte

Prvo oglašavanje Moamera Kasumovića nakon presude

Na društvenim mrežama objavljen je članak u kojem kaže da je njegova presuda nezakonita

Objavljeno:

Glumac Moamer Kasumović, koji je nedavno bio u centru skandala nakon što je objavljeno da je u Sarajevu osuđen zbog bludničenja nad maloletnikom, oglasio se prvi put na društvenim mrežama.

Na svom Fejsbuk profilu zvezda serije "Lud, zbunjen, normalan" objavio je članak u kojem kaže da je njegova presuda nezakonita i da kao takva mora da bude poništena.

Članak koji je podelio objavljen je na crnogorskom portalu Pobjeda.me i autorski je tekst Kasumovićevog pravnog zastupnika Mihaila Volkova.

Volkov u ovom tekstu optužuje Opštinski sud BiH za kršenje niza pravila, te tvrdi da se time "logično postavlja pitanje da li je sam Kasumović pravosnažno osuđen i da li je uopšte kriv".

Inače, Moamer Kasumović upisan je i u registar pedofila Crne Gore, potvrđeno iz Ministarstva pravde lokalnim medijima. Ministarstvo pravde Crne Gore saopštilo je ranije da je uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije predviđeno da se u nju uvrste lica koja su osuđena za krivična djela pred stranim sudovima.

Osuđen je

Podsećamo, Prema informacijama Opšinskog suda u Sarajevu, Kasumović je osuđen zbog bludnih radnji nad petnaestogodišnjakom, a pravosnažna presuda mu je izrečena 22. maja prošle godine. Optužnicu protiv njega Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je početkom februara 2021. godine.

Moamer Kasumović
foto: Z. Milutinovic/ATAImages

On je proglašen krivim da je, u decembru 2019. godine, počinio bludne radnje nad maloletnikom, navedeno je u presudi.

Kasumović je platio kauciju u novembru prošle godine, a seksualno zlostavljanje maloletnika od 15 godina platio je 36.500 KM (oko 18.500 evra).

Podsećamo, i u BiH je nedavno stupio na snagu registar pedofila, pa se očekuje da je Kasumović i deo njega.

Bonus video:

02:07

MEĐU UHAPŠENIMA ZBOG PEDOFILIJE IMA I POVRATNIKA?! Igor Jurić: Javni registar je neophodan posebno iz JEDNOG RAZLOGA

(Espreso/Kurir/I.M./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.